2016. január 10., vasárnap

5 trükk sütéshez -kitchen hacks

Szeretem a praktikus  dolgokat a konyhában. Összeírtam pár dolgot, ami nektek is hasznosnak bizonyulhatnak. Sütésre fel! :)


Aszalt gyümölcs felfrissítése

Az aszalt gyümölcsöt áztasd teába körülbelül 10- 15 perce, mielőtt a sütibe tennéd. Az íze felfrissül és meg is puhul, könnyebb vele dolgozni.


Csokitál készítés

Készíts csokitálat, a legszórakoztatóbb módon. Olvassz fel egy tábla és és egy tábla tejcsokit lassú tűzön,vízgőz felett. A csoki fakóvá válik a túlhevítjük.Fújj fel egy lufit, majd mártsd bele az olvasztott csokiba. Várd meg amíg a csoki megszilárdul, tedd hűvös helyre, majd amikor már teljesen rádermedt a lufira, pukkaszd ki azt. Vendégváráshoz, házibulihoz ideális. Igazán kreatívan használhatjuk a tálalásnál.





A leggyorsabb cukormáz

Ez az egyik kedvencem. Használjunk pillecukrot a tökéletes cukormázhoz. Mielőtt a tésztánk készre sülne, tegyél a tetejére pillecukrot. A pillecukor szépen ráolvad a tetejére és csiribú csiribá kész a cukormáz.



Citrom és narancshéj felhasználása

A citrom és narancs héját tartósíthatjuk egy egyszerű módszerrel. Reszeld le a citrom vagy a narancs héját, szárítsd meg, majd cukorral elkeverve jól záródó üvegben tárold a felhasználásig. Ízesítéshez ideális.


Az édes és a sós

Az édes tésztákba is mindig tegyünk egy kis sót. A só segít kihozni az ízeket.


Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése