2016. január 21., csütörtök

Csalós szupergyors nutellás csiga

Szoktatok néha csalni egy kicsit, félkész dolgokat használni, hogy időt spóroljatok? Ha szorít az idő és csak kevés alapanyagotok van otthon a sütéshez akkor ajánlom nektek ezt a kis "csalós" receptet.

Nem kell hozzá más mint Nutella , egy tojás sárgája, valamint egy zacskó előre elkészített, friss kelt tészta, melyet praktikusan, sütőpapírra tekerve lehet kapni. Ha tojásunk nincs otthon, akkor vízzel is megkenhetjük a tésztát sütés előtt, azonban, így nem lesz olyan szép sárga.

A Nutellát természetesen helyettesíthetjük mással is. Nálam egyértelmű volt a választás, hiszen Nutella mindig van itthon, univerzálisan felhasználható mindenféle édességhez.




Elkészítése : egyszerű, előkészület 5 perc, sütés 15-20  perc
Költsége: körülbelül 400 Ft
Sütési hőfok:  180 °C

 

Hozzávalók:

1 csomag friss kelt tészta ( nem fagyasztott )
Nutella (ízlés szerint)
1 tojás sárgája

 

Elkészítés:


Felhasználás előtt 30 perccel vegyük ki a tésztát a hűtőből. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Távolítsuk el a csomagolást, majd göngyöljük ki a sütőpapíron a tésztát. Ezt követően szurkáljuk meg villával  és kenjük meg a Nutellával.

Többféle módon lehet formázni, én lassan feltekertem a tésztát a sütőpapír segítségével, majd körülbelül 5 cm-es darabokra szeleteltem. Sütőpaírral bélelt tepsibe tettem a kis csigákat, majd megkentem őket tojássárgájával. Ügyeljünk arra, hogy ne rajuk őket túl szorosan, mert a tészta sülés közben megduzzad.

Isteni az illata miközben sül. Az íze pedig mennyei, langyosan és kissé szikkadtan is nagyon finom. Díszítésképpen megszórhatjuk porcukorral a tetejét, vagy akár vanília sodóval is kínálhatjuk.

Készítsétek el ti is!








Nézzétek csak, találtam  egy szuper videót, ahol bemutatják, hogy hogyan lehet gyönyörűségeket formálni a tésztából.



The 3 Easiest Pastries
3 pastries that ANYONE can do (yes even that person). Full recipe - https://sortedfood.com/recipe/10309
Posted by SORTEDfood on Tuesday, 29 December 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése